• ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΔΩ:

  πάρε μέρος στην καμπάνια

 • Βίντεο: Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών 2012

 • 2011 - Παγόσιμο Έτος για τα Δάση

  ΒΙΝΤΕΟ: Δάση & Άνθρωποι

 • ΒΙΝΤΕΟ: άνθρωπος & βιοποικιλότητα

 • Κάκαβος - Σα 30/4

 • Μουδανιά - Παρασκευή 15/4

 • Θεσσαλονίκη - 15/4

 • Τρ 05/04 ΙΕΡΙΣΣΟΣ

 • ΒΙΝΤΕΟ - 05/04 Ιερισσός

 • Τρ 05/04 ΘΕΣ/ΚΗ

 • Κυ 13/03 ΙΕΡΙΣΣΟΣ

 • Πα 11/03

 • Θεσσαλονίκη - Δευτέρα 21/02 ΒΙΝΤΕΟ εκδήλωσης

 • Πολύγυρος - Κυριακή 20/2

  Πολύγυρος - Κυριακή 20/2 ΒΙΝΤΕΟ ομιλιών

 • Κιλκίς - Σάββατο 19/02

  Κιλκίς - Σάββατο 19/02 ΑΡΘΡΟ: το όχι στα χρυσορυχεία μεγάλο ναι στη ζωή!

 • ρεπορτάζ & βίντεο

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

χώρος, ανοιχτός σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμβάλει επωνύμως στο δημόσιο κοινωνικό διάλογο – με προβληματισμούς, απόψεις και σχόλια

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

> Για να συνεχίσετε την κουβέντα σε ένα θέμα που είδη έχει ξεκινήσει, πατήστε ‘Απάντηση’ στο σχετικό σχόλιο.

> Για να ξεκινήσετε νέο θέμα, χρησιμοποιήστε τη φόρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

14 Σχόλια

 1. Διαβάσαμε με προσοχή την εκφραση συμπαράστασης στους Ουρανουπολίτες που ζητούν ακύρωση των συμβολαιογραφικών πράξεων με τις οποίες το Δημόσιο «αντάλλαξε» με το Βατοπέδι 8.600 στρέμματα με έκταση στη Βιστωνίδα λίμνη. Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε τα κατωτέρω:

  1. Τον Σεπτέμβριο του 2008 μέλη του ΔΣ Σταγείρων-Ακάνθου επισκέφθηκαν τη Μονή και ζήτησαν η έκταση να παραμείνει στην κυριότητά της, γιατί έτσι θα διασφαλίζονταν τα συμφέροντα Δήμου-δημοτών (!!) (ποιών άραγε;)
  2. Ο Δημ. Σύμβουλος Τόλης (Απόστολος) Παπαγεωργίου κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2008 στο διακστήριο στην Ξάνθη, σαν μάρτυρας υπεράσπισης της Μονής Βατοπεδίου και εναντίον των κατοίκων της Ουρανούπολης, που διεκδικούσαν ακύρωση της «ανταλλαγής»

  Επομένως κάποια ενεργά (ή καλύτερα ιδρυτικά) μέλη σας δραστηριοποιούνται υπερ της Μονής και κατά των κατοίκων της Ουρανούπολης, έχοντας αναμιχθεί (πολλαπλώς) στο μέγα σκάνδαλο.
  Επειδή διακρίνουμε κάποια αντίφαση, αν μπορείτε εξηγήστε μας πώς εννοείτε τη συμπαράσταση στον αγώνα αυτό των κατοίκων της Ουρανούπολης…

  • Φίλε Stinger, ασφαλώς και γνωρίζουμε τα γεγονότα που αναφέρεις και έτσι ακριβώς έγιναν. Να σε πληροφορήσουμε μόνο ότι ό συγκεκριμένος Δημ. Σύμβουλος, στον οποίο αναφέρεσαι δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ μέλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου.

 2. Και ούτε θα υπάρξει μέλος της, τουλάχιστον με τη σημερινή της σύνθεση. Ας το βάλει καλά στο μυαλό του, όσο κι αν ..παραμαχνίζεται!

  • Κατανοητό. Απλά, πώς να το πούμε, θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από την Κίνηση γιά ένα τέτοιο σκάνδαλο, στο οποίο ο κ. Παπαγεωργίου (και άλλοι παρέα) είναι βαθιά χωμένος.
   Στο blogg του antigoldgreece κάνει μιά πολύ αστεία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. γιά το Βατοπέδι. Μην αντέχοντας πλέον κριτική, έχει επιβάλει πρόσφατα και λογοκρισία στο blogg !
   Να μην ξεχνάμε ότι είναι και δημοτικός σύμβουλος. Και μάλιστα με περγαμηνές «αγωνιστή οικολόγου», όπως διαφημίζει σε πρώτη ευκαιρία. Βέβαια γιά τη χωματερή της Ιερισσού δεν έχει ακούσει τίποτε…Τον ενδιαφέρει περισσότερο το πώς θα «αξιοποιηθεί» με περισσότερο τσιμέντο η Ιερισσός.

 3. Η πολιτική των αφορισμών, αποκλεισμών και της εξορίας έχει οδηγήσει κινήματα, κοινωνικές ομάδες και κοινωνίες ολόκληρες σε ατραπούς χωρίς διέξοδο και τελικά στην οπισθοδρόμηση.

  Η ελληνική κοινωνία θα χρειαστεί αρκετές δεκαετίες ακόμη, μέχρι να επουλώσει τις πληγές που της επέφεραν αντίστοιχα αναχρονιστικά συστήματα στο πρόσφατο παρελθόν της.

  Κλειστές κοινωνίες καταχωνιάζουν με καταισχύνη τα “αποτελέσματα” (ας μου επιτραπεί η προηγούμενη έκφραση) της αιμομιξίας πίσω από ψηλούς μαντρότοιχους και πίσω από μονίμως κλειστά παραθυρόφυλλα.

  Η κίνηση ενεργών πολιτών του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου επιβάλλεται να έχει τις πόρτες της ορθάνοικτες για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, χρώματος επιδερμίδας, καταγωγής, φύλου και άλλων όμοιων υποκειμενικών και αντικειμενικών φίλτρων-προϋποθέσεων.

  Κάθε πολίτης, που θέλει να εκφράσει, να προτείνει και να αντιπροτείνει, έχει λόγο και αντίλογο και φέρει άποψη για την ανάδειξη και επίλυση κοινών προβλημάτων του τόπου μας, πρέπει να είναι καλοδεχούμενος.

  Το “ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ”, που θέτει φραγμούς και σύνορα, στο ποιος μπορεί να γίνει μέλος της κίνησης ενεργών πολιτών του δήμου Σταγείρων-Ακάνθου, είναι και αυτό μέλος της, αν και η θέση του αυτή εκφράζει, μία πολύ μικρή μειοψηφία (θέλω να πιστεύω!).

  Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός αποτελεί βασικό συστατικό των θεμελίων μιας ώριμης και προοδευτικής κοινωνίας, πάνω στα οποία (επ)οικοδομούμε με τους κανόνες της πλειοψηφίας-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 4. Άλλα ‘ντ άλλα ή απλά βάζουμε τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα; Πως -πέρα απο διακρίσεις- μπορεί να θεωρηθεί μέλος της κίνησης ένας άνθρωπος που ουσιαστικά είναι εναντίον σε αυτά που αυτή πρεσβέυει;
  Αναρωτιέμαι.. όλοι ξαφνικά αποκτήσαν άποψη ή απλά θίχτηκε κάποιο συμφέρον; Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ούτε περισσότερες ιδεολογίες, ούτε αμπελοφιλοσοφίες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά. Χρειαζόμαστε πράξεις. Φτάνουν πια τα λόγια.

 5. Θεσσαλονίκη 8 Οκτωβρίου:
  Στο Grand Hotel γίνεται συνέδριο για το πρόγραμμα Promine της ΕΕ που κατευθύνεται στην ανάπτυξη προηγμένων προιόντων απ;ό φυσικούς πόρους. Εμφανίζεται ομάδα «ακτιβιστών» «οικολόγων» Παρατηρητηρίου κλπ μαζί με τους προσκεκλημένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β. Χαλκιδικής και με διάφορους άλλους άγνωστης προέλευσης. Τα όσα επακολούθησαν μας γυρίζουν πίσω σε (πολύ) σκοτεινές εποχές. Παρούσα φυσικά και η «ηγεσία» του Παρατηρητηρίου.
  – Πρώτα τα θλιβερά:
  Μεταξύ των «οικολόγων», αρκετοί είχαν έρθει οπλισμένοι με ΡΟΠΑΛΑ, προκειμένου να συνετίσουν τους αντιπάλους. Απέκλεισαν με δημοκρατικές διαδικασίες την είσοδο και σε ρόλο πορτιέρη επιδόθηκαν σε face control, εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Κατά τη διάρκεια διαφόρων φραστικών διαξιφισμών προπηλάκισαν συνέδρους. Κάποιοι σύνεδροι, έδωσαν τόπο στην οργή και αποχώρησαν, αφού προηγουμένως είχαν εξυβρισθεί με το χειρότερο τρόπο από «οικολόγους» και «κοινοτάρχες». Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμότερων. Τελικώς, μετά το κράξιμο που έφαγε, η «οικολογική» ομάδα αποχώρησε, αφού σκυλόβρισε και απείλησε χυδαία τους πάντες. Κάγκελο οι Ευρωπαίοι σύνεδροι.
  – Το κράξιμο και τα ευτράπελα:
  1) Κυρία «οικολόγος», λαύρη κατά των μεταλλείων, ρωτήθηκε αν το δαχτυλίδι που φορούσε ήταν χρυσό. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι ήταν από…ΠΛΑΤΙΝΑ (!!!) Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο ! Της παρατήρησαν ότι για το δαχτυλίδι που φοράει έχουν εξορυχθεί πάνω από…50 τόννοι μεταλλευμάτων και απάντησε ότι έχει τα λεφτά και το πληρώνει !!! Η νέα παρατήρηση ήταν ότι δεν μπορεί να θεωρείται οικολόγος αλλά αποικιοκράτις, αφού με τα λεφτά της τελικά εκμεταλλεύεται μαύρους της Αφρικής για να έχει κοσμήματα κι ότι μόνον αν ερχόταν γυμνή, χωρίς τίποτε μεταλλικό επάνω της, θα δικαιούνταν να ομιλεί. Αλαλη η κυρία και ακολούθησε πανδαιμόνιο…
  2) Ο κ. Παπαγεωργίου με ύφος βαρύ, απαιτούσε εδώ και τώρα, δημόσια ομολογία από τους συνέδρους ότι η μεταλλεία έχει καταστρέψει το περιβάλλον. Διαφορετικά δεν θα τους άφηνε να συνεχίσουν! Σε αντίδραση παρευρισκομένων, απάντησε απειλώντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη δύσκολη θέση τους (!;) Κάποιοι του είπαν ότι είναι ανώφελο να συζητούν μαζί του, αφού ιδεολογικά είναι στο άλλο άκρο. Συμφώνησε χωρίς να υποψιάζεται την απάντηση που θα εισέπραττε από σύνεδρο, ο οποίος αφού διευκρίνισε δημοσίως ότι είναι αριστερός, αποκάλεσε κατάμουτρα τον κ. Παπαγεωργίου φασίστα !!! Στήλη άλατος ο κ. Παπαγεωργίου και ακολούθησε νέο πανδαιμόνιο…

  ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ. Αναζητείται βίντεο ή μαγνητοφώνηση.

  • 1ον. Ως γνωστόν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
   2ον. Ο Γκέμπελς μπορεί να χρησιμοποίησε την ρήση «λέγε-λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει» και να του βγήκε για κάποιο διάστημα, αλλά στο τέλος η αλήθεια αποκαταστάθηκε.
   3ον. Να απαντήσω στον παραπάνω ΦΑΣΙΣΤΑ-ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ πως καλή η ιστορία που επινόησε αλλά δεν έχει δράκο. Ας ψάξει αλλού για μαλάκες. Ή αλλιώς, εμείς που έτυχε να είμαστε παρών, βλέπαμε DVD…
   4ον. Αν συνέβαιναν τα παραπάνω δεν θα γραφόταν κάτι σε κάποιο μέσο; Όχι απλώς θα γραφόταν, αλλά θα βοούσαν οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες μιλώντας για τραμπούκους κλπ, κλπ.. Για του λόγου το αληθές παραθέτω ενδεικτικά την ανταπόκριση της εφημερίδας «Καθημερινή» της 08-10-09 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/10/2009_301295) και της εφημερίδας «Μακεδονία» 09 Οκτ, 2009 (http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=45430) όπως και την ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5grW7oY50GQoYqZXwCf4g6ozmq8dw).
   4ον. Το παραπάνω φασιστόμουτρο που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο stinger (απότομο χτύπημα) να θυμάται πως οι οχιές είναι, που αρέσκονται στα ξαφνικά χτυπήματα.

   Υ.Γ. Εξομολόγηση: Είμαι οργισμένος με το γεγονός ότι επιτρέπουμε στα ποικίλα φασιστοειδή να συκοφαντούν μέσα από το blog της Κίνησης, αλλά κάνω υπακοή, σύμφωνα με την Ορθόδοξη δημοκρατική παράδοση με την οποία είμαι διαποτισμένος..
   Αυτά.

 6. Στο συνέδριο υπήρχαν 80 σύνεδροι που τα είδαν και τα υπέστησαν. Αυτούς ρώτα για να μάθεις τι έγινε. Το να ισχυρίζεσαι δημόσια ότι τίποτε δεν συνέβη, συγγνώμη αλλά δεν σε τιμά (αν ήσουν εκεί). Τα γεγονότα διαδραματίσθηκαν μέσα στη αίθουσα και στην είσοδο, έξω. Φαίνεται ήσουν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών διαρκώς. Γιατί ψάχνεις για άλλοθι στις φυλλάδες και τους αναθέτεις ρόλο υπεράσπισης; Ακόμη κι αυτές αφήνουν να εννοηθεί το τι συνέβη. Οι διακοπές του συνεδρίου και οι αντεγκλήσεις που αναφέρουν, έγιναν με «δημοκρατικές διαδικασίες»;
  Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει. Υπήρχαν άτομα στη γαλαρία που σκυλόβριζαν συνέχεια, διέκοπταν και απειλούσαν τους πάντες ότι θα τους γα…σουν. Ανοιξε και κανένα λεξικό να δείς τι σημαίνει προπηλακισμός. Για πήγαινε και δες το blogg του φίλου σου του antigoldgreece. Συμπτωματικά λέτε ακριβώς τα ίδια. Στο διάλογο που γίνεται εκεί, από τα μισόλογα του antigoldgreece και των συμμετεχόντων, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι έγινε. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του κόσμου. Τα γεγονότα τα επιβεβαίωσαν κι άλλοι. Άλλο είναι αγωνιστική παρέμβαση με μηνύματα και άποψη κι άλλο αυτή η καρικατούρα ακτιβισμού.

  Τελικά έχεις ωραία επιχειρηματολογία. Οποιος παρουσιάζει στοιχεία που δεν σου αρέσουν είναι Γκαιμπελικός. Οποιος διαφωνεί μαζί σου, δεν μπορεί παρά να είναι φασίστας και να μην του επιτρέπεται να γράφει στο μπλογκ. Να το κάνετε τότε κλαμπ για μέλη. Εχεις συνειδητοποιήσει τι εικόνα παρουσιάζεις;Οποιος διαβάσει τι γράφεις καταλαβαίνει και τι έκανες αν ήσουν εκεί. Και ακολουθείς και την…ορθόδοξη δημοκρατική παράδοση. Ποια είναι αυτή; Υποθέτω θεωρείς ότι είσαι «αριστερός» μέσω αυτοπροσδιορισμού. Ή λόγω κληρονομικότητας; Aπό «αριστερούς» σαν κι εσένα και πατερναλιστές έχουμε χορτάσει.

 7. Απαντώ ξανά -και οριστικά- στον καθ’ έξιν ψευδολόγο κ. stinger σε σχέση με τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Grand Hotel την προηγούμενη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.
  Λέει:
  «Μεταξύ των “οικολόγων”, αρκετοί είχαν έρθει οπλισμένοι με ΡΟΠΑΛΑ, προκειμένου να συνετίσουν τους αντιπάλους».
  Απάντηση:
  Ψέμα! Φυσικά και ΔΕΝ υπήρχε κανένας κανένας μα κανένας που να κρατάει ρόπαλο!
  Λέει:
  «Απέκλεισαν με δημοκρατικές διαδικασίες την είσοδο και σε ρόλο πορτιέρη επιδόθηκαν σε face control, εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους δεν τους άρεσε η φάτσα τους».
  Απάντηση:
  Ψέμα! Δεν θα μπορούσε να γίνει επ’ ουδενί αυτό, καθώς υπήρχαν στην είσοδο της αίθουσας της συνάντησης, τουλάχιστον 5-6 άνδρες της υπηρεσίας του ξενοδοχείου οι οποίοι κατηύθυναν την είσοδο των διαδηλωτών. Μάλιστα τους επέτρεπαν να εισέρχονται κατά ομάδες -για να μην προκληθεί συνωστισμός (κατά τα πρότυπα της Σμύρνης)- γεγονός που οι διαδηλωτές τήρησαν επακριβώς.
  Λέει:
  «Κατά τη διάρκεια διαφόρων φραστικών διαξιφισμών προπηλάκισαν συνέδρους. Κάποιοι σύνεδροι, έδωσαν τόπο στην οργή και αποχώρησαν, αφού προηγουμένως είχαν εξυβρισθεί με το χειρότερο τρόπο από “οικολόγους” και “κοινοτάρχες”. Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμότερων».
  Απάντηση:
  Ψέμα! Τυχαίνει να γνωρίζω τι θα πει προπηλακισμός και σας διαβεβαιώνω πως τίποτα δεν έγινε. Οι σύνεδροι κοίταζαν με χαρούμενη έκπληξη τους διαδηλωτές και μάλιστα αρκετοί από αυτοί φωτογράφιζαν ή βιντεοσκοπούσαν το γεγονός. Και δεν χρειάστηκε η επέμβαση κανενός και για τίποτα. Άλλωστε ήταν οι σύνεδροι που βγήκαν στο προαύλιο του ξενοδοχείου, όπου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές και ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ!
  Όσον αφορά τα «επεισόδια» με το δαχτυλίδι κλπ. προφανώς είναι αποκυήματα της φαντασίας του εν λόγω κυρίου ή έγιναν μετά από την έξοδο των διαδηλωτών απ’ το ξενοδοχείο, στις 15.30 μμ. περίπου. Οπότε δεν μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους.
  Αντεγκλήσεις φραστικές συνέβησαν ΜΟΝΟΝ όταν ο κ. Αρβανιτίδης έκανε μετάφραση στην ομιλία του Δημάρχου Παναγιάς. Αυτοί που γνωρίζουν καλά αγγλικά, θεώρησαν πως η μετάφραση είναι ελλιπής και έτσι δεν ενημερώνονται οι σύνεδροι. Αυτός δήλωσε πως η μετάφραση ήταν άρτια και τότε ανέλαβε μια διαδηλώτρια να μεταφράζει χωρίς να διαφωνήσει κανείς από τους συνέδρους….
  Τα υπόλοιπα (η παρουσίαση των πανώ και των πλακάτ και η ομιλία του εκπροσώπου των διαδηλωτών), ήταν μέσα στα πλαίσια της διαμαρτυρίας. Ο τόνος του ομιλούντα ήταν φυσικά οξύς, καυστικός και έμπλεος της αγανάκτησης των κατοίκων της περιοχής! Προφανώς δεν ήταν ερωτική εξομολόγηση!
  ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ Ο κ. stinger δεν ήταν παρών! Του μεταφέρθηκαν μαλλον κάποια σχόλια και πληροφορίες με τις οποίες «έστησε» την «ιστορία» του. Και σαν έξυπνος άνθρωπος -που φαίνεται να είναι- την περιγράφει με πλήθος γενικότητες και αοριστολογίες οι οποίες φυσικά απευθύνονται σε αδαείς. Οι γνωρίζοντες αντιλαμβάνονται πως ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία για να πείσει πρώτα τον εαυτό του και ύστερα όσους υπηρετεί.
  Στην απάντηση του προηγούμενου σχολίου μου λέει ο κ. stinger:
  «Οποιος παρουσιάζει στοιχεία που δεν σου αρέσουν είναι Γκαιμπελικός».
  Μα -του απαντώ- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ! Αν τολμά ας δώσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
  Κλείνοντας, να του πω πως άλλοθι ψάχνει αυτός που δεν έχει στοιχεία. Γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά πως, οι «φυλλάδες» όπως αποκαλεί τις εφημερίδες, ΕΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ (κι όχι κρυφό καμάρι)! Άλλωστε πλήθος από αυτές έχουν άμεσα και συγκεκριμένα αλληλένδετα συμφέροντα με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία κι ένα τέτοιο γεγονός θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί τους». Θα το είχαν κάνει σημαία ενάντια σ΄όσους διαμαρτύρονται…
  Όσον αφορά τα υπόλοιπα περί «δημοκρατικότητας» και «αριστερού αυτοπροσδιορισμού» που μου προσάπτει, είναι φούμαρα και «προφάσεις εν αμαρτίαις»!
  Και επαναλαμβάνω πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

  Υ.Γ. Για όσους δεν το εμπέδωσαν παραθέτω ξανά τα links από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αναφέρονται στο γεγονός:
  Η ανταπόκριση της εφημερίδας «Καθημερινή» της 08-10-09 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/10/2009_301295) και της εφημερίδας «Μακεδονία» 09 Οκτ, 2009 (http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=45430) όπως και την ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.google.com/hostednews/epa/article/ALeqM5grW7oY50GQoYqZXwCf4g6ozmq8dw).

 8. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ.»ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΗ(Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ )

 9. Παντελή,
  γράψε σε παρακαλώ ένα post με λεπτομέρειες για το παραπάνω θέμα γιατί εμείς που δεν είμαστε απ’ την Ιερισσό δεν καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Τι ακριβώς συμβαίνει και ποιο είναι το πρόβλημα. Αν δεν μπορείς εσύ ας το κάνει όποιος Ιερισσιώτης το γνωρίζει τέλος πάντων…

 10. .afto pou leipei apo tin omada ton energon politon einai i neolaia…..afti einai to tora k to avrio k afti prepei na afypnistei…oi gnomi mou einai oi sinantiseis na ginontai se dimosious xorous etsi oste na tous einai efikto na plisiasoun k na akousoun afta pou exete na topus peite………….

 11. Αγαπητέ φίλε οι συναντήσεις των ενεργών πολιτών γίνονται πάντα σε δημόσιο χώρο και είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες.Συμφωνώ ότι θα ήταν πιο εύκολο να ενημερωθεί ο κόσμος αν ανακοινωνόντουσαν στο μπλοκ ο τόπος και η ώρα .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s